Tuesday, August 14, 2012

Sebze Sosu Tarifi













Sebze Sosu


MALZEMELER

1 sogan

1 dis sarimsak

1 havuç

2 kereviz

1 çorba kasigi siviyag

1 çorba kasigi köri

100 gr haslanmis taze fasulye

1/2 çorba kasesi su

2 çorba kasigi limon suyu

1/2 kase süzme yogurt

YAPILIŞI

Sogani ince ince dograyin, sarimsagi ezin. Havucu temizleyip rendeleyin,

kerevizi soyup küçük küpler halinde dograyin. Hazirladiginiz sebzeleri

tencereye alip siviyag ekleyin. Kapagi aralik olarak kisik ateste 10-12

dakika pisirin. Sebzeler suyunu salmaya baslayinca köriyi ilave edip

kokusunu birakmasi için 1-2 dakika bekleyin. Yarim kase su, limon

suyu ve haslanmis fasulyeleri ekleyip tahta kasikla karistirarak 5 dakika

pisirin. Gerekirse bir miktar daha su ekleyin. Hazirladiginiz karisimi blender

veya mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar ezerek çirpin. Yogurdu ekleyin

ve karistirarak krema kivaminda bir sos haline getirin. Kisik ateste 6-7 dakika

kadar pisirin. Tuz, karabiber serpin ve sicak olarak servis yapin.

No comments:

Post a Comment