Friday, September 14, 2012

Badem Tatlısı Tarifi













Badem Tatlısı


MALZEMELER

6 yumurta

2 çorba kasigi toz seker

100 gr margarin

2 çorba kasigi un

50 gr kabuksuz badem

100 gr çekilmis badem

1 kilo sekerden yapilmis surup

Surubun malzemesi:

1 kg toz seker

3 bardak su

YAPILIŞI

Yumurta sarilarini aklarindan ayirarak bir tencereye alin ve sekeri de ilave

edin. Agir ateste tel ile çirparak kabartin. Atesten alarak çekilmis badem,

un ve 50 gr eritilmis margarin ekleyin. Yumurta aklarini ayri bir kapta çirparak

kar haline getirin. Karisima katarak kevgirle karistirin. Yaglanmis tepsiye

dökerek düzlestirin. Üzerine ince kirilmis bademi serpistirip 20 dakika ile

yarim saat arasinda pisirip firindan çikarin. Üzerine soguk surup dökün. Servis edin.

Surubun hazirlanisi: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatin.

Köpügünü alin, limon suyunu katin. Kisa bir süre daha kaynatip atesten alin.

No comments:

Post a Comment